Maatadvies

Twijfel je over welke maat je moet bestellen? Dan kun je onderstaande informatie gebruiken ter indicatie.

Welke kledingmaat bestel ik voor mijn kindje?

Je kunt door je baby op te meten, makkelijk bepalen welke kledingmaat hij heeft. Een baby van rond de 50 centimeter heeft maat 50, een baby van ongeveer 56 centimeter heeft maat 56, enzovoort. Afhankelijk van het gewicht uiteraard.

De eerste maanden groeit je baby erg snel en zal dus eerder weer aan de volgende maat toe zijn. Ongeveer vanaf het moment dat je kindje maat 74 of 80 heeft, groeien ze minder hard en kun je langer met de kleertjes.

Hoe onze kleertjes precies zitten is natuurlijk ook afhankelijk van de bouw en lengte van jouw kindje. Baby’s zijn allemaal verschillend. De ene baby, die wordt geboren met 40 weken kan zo maar een kilo zwaarder of 3 centimeter langer zijn dan de andere. Maar de maattabel hieronder geeft de gemiddelde maat aan per maand. 

Heb je nog vragen of twijfels? Neem dan gerust even contact met ons op

LeeftijdKledingmaat
0-1 maanden50
1-2 maanden56
2-4 maanden62
4-6 maanden68
6-9 maanden74
9-12 maanden80
1-1,5 jaar86
1,5-2 jaar92
2-3 jaar98
3-4 jaar104
 

Download hier de maattabel leggings & flareds


Kleertjes als kraamcadeau?

Vaak wordt er babykleding gegeven als kraamcadeautje. Maar welke maat moet je dan nemen? Maat 50 en 56 kun je beter geven vóórdat de baby geboren wordt. Als de baby er al (bijna) is, heeft de kraamvrouw die maten al wel in huis. De baby groeit in het begin dus zo hard, dat het jammer is als je van die kleine maatjes veel kleding hebt. Dan kun je alles maar één keer aantrekken en misschien kom je aan sommige kleding niet eens toe.

Een grotere kledingmaat is handiger om te geven. De baby kan het dan langer aan. Is dat wat je wilt geven echt iets voor de zomer of de winter? Dan kun je met de maattabel hierboven ongeveer uitrekenen of het handig is om te geven. Want hoe schattig een winterjas met oortjes ook is, in de zomer heb je daar natuurlijk niet zo veel aan.


Bron: mamaliefde.nl

 

© 2021 - 2024 Met liefde gemaakt door Gerlande | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel